آخرین اخبار
کد مطلب: 103109
نامه زيباکلام به آيت‌الله مکارم شيرازي
تاریخ انتشار : 1394/08/30 07:42:29
نمایش : 1321
صادق زيباکلام استاد دانشگاه تهران به آيت‌الله مکارم شيرازي نامه‌اي نوشت و در آن توضيحاتي درباره اعتراض اين مرجع تقليد به عملکرد وزارت ارشاد ارائه کرد.
به گزارش  سلام لردگان؛‌ به نقل از نيوز جهان، متن نامه زيباکلام که در اختيار «فرارو» قرار گرفته به اين شرح است:


«بسمه تعالي

محضر ارجمند حضرت آيت‌الله ناصر مکارم شيرازي اعلي‌الله مقامه

با سلام و تحيات؛ در اخبار آمده بود که آن مرجع عاليقدر از پذيرفتن آقاي علي جنتي وزير محترم ارشاد بواسطه تکدر خاطر مبارک از عملکرد و کوتاهي‌هاي وزارتخانه متبوعه در امور فرهنگي استنکاف فرموده‌اند.

قبلا هم البته حضرتعالي به علاوه برخي ديگر از روحانيون معزز کثرالله امثالهم مراتب نارضايتي‌شان را از وضعيت فرهنگي کشور و کوتاهي‌هاي وزارت ارشاد ابراز داشته بودند. بنده همان‌وقت نامه سرگشاده‌اي خطاب به منتقدين دولت يازدهم در فقره "وضعيت نامطلوب" فرهنگي کشور تهيه کردم و نشان دادم که از مجموع نزديک به ۶۰۰۰ ميليارد تومان بودجه که در سال جاري براي امور فرهنگي اختصاص يافته، در حدود ۱۰ درصد آن به وزارت ارشاد تخصيص يافته و ۹۰ درصد ديگر در اختيار بيش از ۳۰ نهاد، بنياد، سازمان، کميته، شورا، هيأت و .... است که اساساً نه دخلي به ارشاد دارند، نه به دولت، نه به مجلس و نه به هيچ ارگان و نهاد ديگري.

درحاليکه ارشاد براي يک ريال که هزينه مي‌کند بايد پاسخگو باشد، اين سي و چند نهاد در قبال ميلياردها تومان بودجه که دريافت مي‌کنند به هيچ کجا هم پاسخگو نيستند. جالب هم هست که درحاليکه همه همچون حضرتعالي از ارشاد گلايه دارند، هيچکس بازخواست و اشاره‌اي به اين سي و چند ارگان و عملکرد آنها ندارد. کأنه آنها اين بودجه‌ها را براي مصرف در کشور ديگري دريافت مي‌کنند و در قبال وضعيت فرهنگي در ايران مسئوليتي ندارند.

حضرت آيت‌الله مکارم شيرازي؛ در آن مرقومه که چند ماه پيش نوشتم متذکر شده بودم که ما در حالي ۶۰۰۰ ميليارد تومان در سال براي امور فرهنگي‌مان هزينه مي‌کنيم که کل بودجه يکساله محيط زيست کشور با بيش از ۶۰۰۰ پرسنل، ۱۷۴ ميليارد تومان است. اين مبلغ، هم بايد صرف امور جاري شود و هم يک دوجين طرح‌هاي ريز و درشت محيط زيست کشور را اجرا کند.

از جلوگيري از نابودي اسفناک جنگل‌هاي کشور گرفته تا مبارزه با آلودگي رودخانه‌هاي کشور که بسياري از آنها تبديل به فاضلاب شده و به درياها مي‌ريزند، تا نجات تالاب‌ها و درياچه‌هاي کشور که يکي پس از ديگري دارند خشک مي‌شوند، تا بهبود هواي آلوده‌اي که در شهرها داريم استنشاق مي‌کنيم، آب‌هاي آلوده‌تري که مي‌آشاميم، تا تخريب خاکمان، تا جلوگيري از آمدن ريزگردها از عراق و عربستان، تا احياء درياچه اروميه و ... همه را قرار است خانم ابتکار با همان ۱۷۴ ميليارد تومان و البته عصاي معجزه‌گر حضرت موسي تحقق ببخشند.

حضرت آيت‌الله مکارم شيرازي؛ چون يقين دارم که جداي از فرهنگ و دين و ايمان مردم، آب و خاک و جنگل و محيط زيست اين مملکت هم برايتان مهم هستند و در قبال آنها هم همچون مقوله فرهنگ احساس مسئوليت مي ‌کنيد، لذا با کسب اجازه از پيشگاهتان شمه‌اي از وضعيت هولناک محيط زيست کشور را به عرض مي‌رسانم. در پنج شهر غرب استان مازندران (نوشهر ،چالوس، رامسر و ...) روزانه نزديک به ۲۰۰ الي ۳۰۰ تن انواع زباله از جملات زباله‌هاي بيمارستاني که منشاء انواع آلودگي‌ها مي‌باشند "دپو" مي‌شود.

به زبان ساده‌تر، روي زمين ريخته و رها مي‌شوند. يعني حتي دفن هم نمي‌شوند يا آهک هم رويشان پاشيده نمي‌شود. خدا مي‌داند که شيرابه اين زباله‌ها وقتي جذب خاک مي‌شود چه بر سر خاک، جنگل، محصولات کشاورزي و درياي خزر مي‌آورد.

دستگاه کمپوست که زباله‌ها را تصفيه مي‌کند ۲۰ ميليارد تومان است. وقتي از يکي از شهرداران اين پنج شهر پرسيده شد چرا صدها تن زباله را رها مي‌کنند و چرا به کمک دستگاه کمپوست آنها را تصفيه نمي‌کنند، پاسخ بسيار حکيمانه‌اي داد: بودجه يکسال شهرداري ۱۵ ميليارد تومان است؛ چگونه ما دستگاه تصفيه زباله بخريم که ۲۰ ميليارد تومان است؟ او البته مي‌توانست اضافه کند که با ۶۰۰۰ ميليارد تومان که خرج کارهاي فرهنگي در سال مي‌شود، مي‌شد ۳۰۰ دستگاه تصفيه زباله خريداري کرد، اما الويت با کارهاي فرهنگي است تا حفظ آب وخاک و جنگل و محيط زيست.

ايام بکام باد

صادق زيباکلام

بيست و نهم آبان‌ماه يکهزار و سيصد و نود و چهار»

 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس